3 nov. 2012

Inca o descoperire Bio - Sapunul de Alep

Nu sunt fan produse Bio, sunt destul de sceptica pentru ca si in aceasta industrie sunt foarte multe falsuri si marketing mincinos. Cand incerc ceva nou Bio, naturist, citesc foarte mult, in special pe site-urile din afara si daca parerile sunt pozitive atunci actionez.

Sapunul de Alep (Alep este o localitate din Siria de un provine si se fabrica acest sapun) este un sapun homemade, pe baza de ulei de masline si ulei de dafin. Cu cat uleiul de dafin este intr-o concentratie mai mare, cu atat este mai eficient.




Acum 6 luni mi-am cumparat un astfel de sapun, gramaj 200 g, concentratie 35% ulei dafin, la un pret de aprox 25 Ron, de pe site-ul www.petiteprovence.ro. Fiind de 200 g este destul de mare si nu poate fi utilizat in forma aceasta, asa ca l-am taiat in jumatate si l-am folosit asa. L-am folosit pentru a ma spala pe fata dimineata si seara. Pentru tenul meu a facut minuni: eu aveam tenul gras care se ingrasa foarte tare pe frunte si indiferent de creme scumpe foloseam, se ingrasa tot mai mult. Jumatate de sapun mi-a ajuns 6 luni; este foarte spornic si raportat la beneficii, as zice ca isi merita pe deplin banii. Voi incepe sa folosesc a doua jumatate si de aceasta data vreau sa incec sa il folosesc si pt par pentru ca am citit ca este foarte bun si combate caderea parului.

Sa nu va lasi intimidati de aspect. Arata ca sapunul de casa facut de bunici, iar mirosul nu este precum cel al sapunurilor Dove sau Nivea.

Il recomand din inima, este bun pentru ten, corp si par. Din pacat, datorita problemelor cu care se confrunta Siria, productia de sapunuri din Alep a scazut si este posibil sa se gaseasca din ce in ce mai greu. Eu intentionez sa imi mai cumar inca unul si de aceasta data voi incerca sapunul cu 55% ulei dafin.

Un comentariu:

  1. Folosesc sapunul de Alep de approx. 2 luni si pot confirma ca este foarte bun impotriva caderii parului. Atentie insa la proportia de ulei de dafin continuta in sapun, cu cat e mai mare cu atat va usca firul de par mai tare. Se zice ca o proportie de maxim 30-35% ar fi optima pentru par, dar acum mai depinde si de tipul de par al fiecaruia

    RăspundețiȘtergere