5 feb. 2013

Remedii de la mama natura - partea I

In ultimul an am tot experimentat remediile naturale pentru diverite probleme/afectiuni pe care medicina tradiotionala nu a reusit sa le rezolve. Satula de medici, bani aruncati pe dermatocosmetice, medicamente, creme minute pline de toxine si chimicale sau sampoane salvatoare, am apelat la ajutorul Google, la camara parintilor si la magazinele naturiste.

O sa fac o recapitulare, asa ca pentru posteritate, a leacurilor pe care le-am gasit in ultimul an si pe care le-am exprimentat, dar si a problemutelor care m-au determinat sa incerc si metode alternative.

1. Caderea parului

De un an si jumatate ma lupt cu caderea parului. Nu il vopsesc, analizele la sange sunt bune, nu sunt alte cauze medicale care sa determine caderea parului (nu punem la socoteala stressul pt. ca e prezent mai mereu si nu avem ce face). Am scornomitul internetul, am experimentat si am ajuns la solutia perefecta pentru mine: masca de par cu ulei de ricin si diferite adaosuri.

Cum il preparam? In fiecare saptamana se ia un galbenus de ou, o lingura de ulei de ricin si o fiola de vitamina B. Optional adaug cateva picaturi de tinctura de usturoi/ardei iute/urzica/brusture sau o lingurita de ulei de masline/canepa/macadamia/struguri, in functie de ce am in casa in momentul acela. Masca pe aplica pe parul uscat, se lasa 2-3 ore si se spala cu apa calduta (nu fierbinte pt ca facem o maioneza). Rezultatele se vad dupa 1 luna; eu ma uit la radacina parului si vad o multitudine de firicele care incep sa creasca.

Cam la o luna ma spal si cu sapun de alep (combinatie de ulei de dafin si masline). Lasa parul curat curat de scartaie. Trebuie sapunit de 2 ore ca sa curete perfect parul (mai ales daca am avut masca de ulei de ricin inainte).

Unde mai pui ca dupa asemenea tratament parul se ingrasa mai greu, de la 2-3 zile maxim cat rezistam cu el, am ajuns la 5-6 zile. :)

2. Tenul gras

Tenul meu se ingrasa foarte repede si foarte evident pe frunte si nas. Orice aplicam (dermatocosmetice care mai de care mai scumpe, including Paula's Choice, creme matifiante, pudre, fond de ten etc.) inrautatea problema. Si asa am ajuns la sapunul de alep (combinatie de ulei de dafin si masline). Ma spal dimineata si seara cu el, in loc de sapunul normal sau in loc de lotiuniea tonifianta. Curata tenul, il hidrateaza, dar dupa cateva saptamani de la folosirea lui tenul meu se ingrasa foarte putin. Ieftin si natural, un sapun de alep costa undeva la 15-20 Ron si tine aprox. 6 luni, iar cremele "minune" ajung la zeci de lei sau sute de lei.

3. Hidratarea tenului

Pe langa sapunul de alep, folosesc in loc de crema hidratanta, uleiul de migdale dulci. Il aplic seara inainte de culcare, masez bine, iar uleiul intra foarte repede in piele. Este spornic, cred ca sticluta de 50 ml o sa ma tina cel putin un an. Dupa cateva zile de la folosire, tenul meu a devenit mai luminos, hidratat si in unele locuri mai elastic.

4. Foliculita

Nu, nu am ajuns la medic din cauza ei, dar provoaca neplaceri dupa epilat si am refuzat sa ma tratez cu creme pe baza de antibiotic, asa ca am apelat crema de galbenele simpla, merge si cea de propolis sau tataneasa. Va gararantez ca daca o aplicati imediat dupa epilare, pana a doua zi nu mai aveti probleme.

More to come in partea 2 a articolului. Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu