9 mar. 2011

Trei locuri "must see" cand vizitezi Iasiul

Inca nu am apucat sa va povestesc despre mine prea multe lucruri. Unul dintre ele este acela ca 3 ani din viata mea mi i-am petrecut in orasul Iasi, unde am terminat facultatea.

In cei 3 ani de studentie am descoperit in Iasi 3 locuri pe care eu le consider "must see" cand vii aici. Nu, nu am sa va povestesc despre Catedrala Sf. Paraschiva, nici despre Parcul Copou sau Gradina Botanica, de altfel locuri emblematice pentru acest oras, am sa va impartasesc despre alte 3 locuri deosebite.


1. Sage Cafe.  Este cel mai relaxant si placut loc in care poti sa iti petreci dupa amizile si savura ceaiuri si cafea idn cele mai diverse sortimente. Ceainaria este micuta, dar aranjata in asa fel incat sa te simti confortabil. Cu siguranta va atrage atentia rafturile pline cu cutiute si borcanele cu plante. Daca cumva aveti probleme cu alegerea ceaiului sau a cafelei, un angajat al ceainariei va fi dispus sa va explice cum se prepara fiecare, ce aroma are, cat trebuie sa dureze infuzia pentru fiecare tip de ceai. E un loc din care uiti sa mai pleci si unde veti dori sa va intoarceti. Preturile sunt acceptabile, cafeneaua este amplasata central (langa Biblioteca Central Universitara), insa va asigur ca este o oaza de liniste.

2. Daca v-ati relaxat cu un ceai la Sage, va propun sa porniti la o scurta plimbare catre Manastirea Cetatuia. Deci orasul Iasi e vestit pentru nenumaratele biserici si manastiri, acesta este un loc mai putin cunoscut celor care nu sunt din zona. Manastirea se afla pe una din cele 7 coline, iar accesul este destul de dificil. Daca nu dispuneti de o masina, veti face o plimbare de aprox 15  minute pe jos, pe o strada marginita de padure. Daca nici pana acum nu v-am convins, o sa va spun ca aceasta mini plimbare pe jos va va fi rasplatita cu o priveliste superba atunci cand veti ajunge la destinatie. E un loc departe de forfota orasului, cu foarte multa verdeata, flori si aer curat, de unde poti admira panorama deosebita a orasului. 

3. Dupa plimbarea catre Manastirea Cetatuia, sunt convinsa ca doriti sa mancati ceva bun, cu numai in Iasi va garantez ca veti gasi. Nu, nu e vorba de ceva specific, ci va invit la Warda. Acest mini restaurant se vrea a fi un Fast Food, insa va garantez ca nu pentru asta este vestit, ci pentru Shoarma facuta ca "la mama" acasa. Shaorma de la Warda este vestita pentru reteta strict arabeasca si pentru sosul unic, pe care nu l-am mai intalnit in alta parte. De ce sharoma de la Warda, si nu o shaorma "de la colt "? Pentru ca aici veti descoperi cat de ospitalieri sunt arabi si cat de frumos sunt tratati toti clienti, chiar daca au comandat o simpla shaorma. Patronul arab va avea grija de fiecare client, sa nu ii lipseasca nimic, il va intampina inca de la intrare, va fi atent sa primiti comanda imediat si nu in ultimul rand, la plecare va intreba fiecare client daca s-a simtit bine. Data viitoare cand veti reveni sa nu fiti surprinsi ca isi va aduce aminte de voi, cand ati fost ultima oara, ce ati comandat si va trata cu acelasi respect.

Dupa vizita la ceainarie, plimbarea pe una dintre cele 7 coline si o masa deosebita la restaurantul Warda, va garantez ca veti dori sa reveniti in Iasi.

Va promit ca am sa va mai poveste multe lucruri despre Iasi, pentru ca este un oras deosebit in care vor reveni de fiecare daca cu multa placere.

3 comentarii:

  1. Si eu am locuit 2 ani in Iasi! E unul dintre orasele mele "de suflet".Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. :P nici macar o ieseanca la fel ca mine nu putea face o mai buna reclama ca tine. se vede ca ai facut marketing. Poop

    RăspundețiȘtergere
  3. Adina, ma bucur ca iti place postarea. Cat despre Iasi, revin de ficare data cu drag acolo pentru ca este un oras deosebit unde am foarte multe amintiri placute.

    RăspundețiȘtergere